lørdag den 25. februar 2012

Min debut i kage-universet...

Har længe haft lyst til at begynde på kage-bageriet, men har på mystisk vis virket uoverskueligt.
Men min søn Calebs fødselsdag nærmede sig, og kage hører sig til ved en 2-års fødselsdag.

Step 1: forelsk dig i de smukke kager på internettet
Step 2: kig forsigtigt på dinkage.dk
Step 3: læg lidt forskelligt i 'din indkøbskurv'
Step 4: bliv forskrækket over samlet pris
Step 5: ryst på hovedet over $$$$ og luk hurtigt siden ned og projektet er nu opgivet første gang.
Step 6: et par dage senere: kig forsigtigt på siden igen.
Step 7: pludseligt ligger dankortet ved siden af computeren og påstår det er blevet misbrugt.
Step 8: vente...
Step 9: sms tikker ind med at pakken kan hentes.
Step 10: pakken hentes max 30 min efter step 9
Step 11: pakken flåes op i bilen (tapen som er umuligt at få af, brydes op med nøgler)
Sted 12: nervøsitet over at nu skal man faktisk prøve denne 'kunst'
Step 13: google nettet for en 'kageguide' - finder en for dummies = mig
Step 14: indkøbsvognen går ind af Nettos indgang og kommer ud med en masse skumfiduser, flormelis, chokolade, hindbær, fløde og husblast (noget der allerede her frygter)
Step 15: kageguide for dummies læses igen og igen - virker stadigt uoverskueligt.
Step 16: finder opskrift på lagkage bunde.
Step 17: få det blandet sammen.
Step 18: kommes i ovnen og den bliver temmelig sort i kanten - god start!
Step 19: prøver igen og lykkes lidt bedre - bliver til 2 bunde i alt = ikke nok til en lagkage
Step 20: lave mere dej - men alle æg er nu brugt og klokken er 21.43
Step 21: først nåes Q8 - ingen æg - derefter Statoil - jep 6 stk æg 29,95
Step 22: kommer hjem og der prøves nu en ny opskrift på bunde, da de første ikke var helt fantastiske.
Step 23: 3 stk super flotte bunde bliver lavet.
Step 24: hindbær mousse og toblerone mousse bliver hurtigt lavet og sat på køl og efter lidt oprydning af et nu kaotisk køkkenbord hoppes i kanen.
Step 25: Kagen ligges sammen med mousse - dog intet held med det der husblast, så hindbær moussen løber bare ud - alt i mens man forsøger at skovle det ind i kagen igen...
Step 26: Smørcreme med hvidchokolade laves efter at der lige måtte ringes til en livline for at spørge om smøret skulle smeltes først (skal det ikke). Stod der heller ikke i opskriften men kunne bare ikke forstille mig hvordan det skulle blive 'luftigt' med smør og flormelis...
Step 27: Smørcremen blev lavet og smurt på kagen - 20 min i køleskabet med den.
Step 28: Ventetiden blev brugt på at forme figure til pyntning af kagen.
Step 29: Kagen blev igen smurt op og sat i køleskabet i 20 min igen.
Step 30: Fortsatte med at modellere - super sjovt.
Step 31: Overtræk til kagen blev rullet ud og lagt på kagen.
Step 32: Figure blev sat på kagen og lidt detaljer blev rettet.
Step 33: Jeg beundrer stolt mit flotte projekt - kigger på klokken som siger 01.30 - skynder mig at læse til studiet og halv 3 rammer jeg puden og 2 sek senere sover jeg....

Resultatet ses her - min første fondant kage:






5 kommentarer:

  1. Ha ha ha ;P

    Hold fast en herlig fortælling - og WAUWWWW den er blevet flot den kage - du er simpelthen for sej ;)

    Faldt lige over en kommentar du havde skrevet hos kirkesjov og måtte da lige kigge nærmere på en HEL ny blog - var jo nysgerrig :)

    Glæder mig til at følge med fremover ;)

    Kh Karina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak =)
      Min allerførste 'læser'.... ihhhh.... glæder mig så meget til dette eventyr i blogland.... føler allerede jeg svæver i en anden verden med en anden tidsregning (tiden flyver hvertfal 4 gange så stærkt)når jeg surfer rundt mellem alle de fantastiske blogs =) glæder mig til at følge dig også... .altid fantastisk med mere spændende og kreativ læsning (ideer) =)

      venlig hilsen
      Anne-Kirstine

      Slet
    2. Der ER en anden tidsregning - i hvert fald så forsvinder tid OG sted også for mig når jeg sætter mig foran skærmen ;P

      For mig har det været noget af et eventyr, at opdage det fællesskab og den gavmildhed der findes i blogland, og ikke mindst hjælpsomheden ;)

      Held og lykke med det ;)

      Kh Karina

      Slet
  2. flot kage - Jeg er selv ny blogger og er lidt spændt på hvad jeg har rodet mig ud i :) Må sige at jeg har det lige som dig, at når jeg surfer rundt på diverse blogs så forsvinder tiden ;)

    SvarSlet
  3. Fantastisk kage - syntes at det er flot klaret - og hyggelig fortælling -
    Jeg har kun været blogger i ca. 9 måneder og sprang ud i det en regnfuld sommer søndag, simpelthen fordi vejret var ØV og jeg kedede mig. Må sige at det er lidt af en tidsrøver men smadder hyggeligt.
    Jeg skal nok læse din blog :)

    SvarSlet